Tidigare evenemang
Standardförslag för digitala produktpass
Föreställ dig att du kan skanna en produkt med din mobiltelefon och direkt få information om dess miljöpåverkan, hur den kan repareras eller vilka aktörer som varit inblandade i tillverkningen. Denna vision håller nu på att bli verklighet genom utvecklingen av digitala produktpass. Under sommaren 2025 skickas flera standardförslag ut på remiss. Välkommen att delta i ett kostnadsfritt webbinarium där vi berättar mer om vad som är på gång och hur du kan bidra.
DPP4EU
DPP4EU-konferensen – en konferens för offentligt finansierade samverkansprojekt som arbetar med digitalisering och delning av material- eller produktinformation för hållbarhet och cirkularitet. 16 juni: https://webcast.ec.europa.eu/dpp4eu-conference-2025-06-16 17 juni: https://webcast.ec.europa.eu/dpp4eu-conference-2025-06-17 18 juni: https://webcast.ec.europa.eu/dpp4eu-conference-2025-06-18
Så förändrar digitala produktpass framtidens second hand-marknad
Webbinariet "Så förändrar digitala produktpass framtidens second hand-marknad" arrangeras av GS1 och lyfter hur digitala produktpass påverkar både producenter och återförsäljare. Experter från näringsliv och myndigheter diskuterar aktuella initiativ och kommande krav inom EU. Trace4Value och Swepass lyfter webbinariet som ett relevant kunskapsunderlag i arbetet med spårbarhet och cirkulära flöden.
Spårbarhet i praktiken – nytt ramverk hjälper dig att lyckas
I det här webinaret får du ta del av resultat och lärdomar från pilotprojektet Ability to Trace. Projektet har tagit fram ett öppet ramverk för implementering av spårbarhetslösningar där GS1-standarder används. GS1 är en av våra partners i SwePass.
SwePass – öppet projektmöte
Välkommen på en introduktion till SwePass och Trace4Value, där vi presenterar hur dessa initiativ stödjer svensk industri i utvecklingen av säkra och hållbara digitala produktpass. Få mer information och registrera dig nedan.
Workshop: Samskapa framtidens skogsvärdekedja
Workshopen utgår från ett framtidsscenario som utvecklats i samarbete mellan aktörer från skogsvärdekedjan och Sveriges innovationsmyndighet Vinnova. Deltagarna analyserar scenariot, kartlägger befintliga strukturer och policyer samt undersöker deras koppling till den tänkta framtiden. "Skogsvärdekänslan" är ett Vinnova-finansierat projekt där innovationsbyrå Point, forskningsinstitutet RISE och aktörer från skogsvärdekedjan tillsammans gestaltar en framtidsinriktad prototyp.
Upptäck hur du genom att anpassa DPP:erna till din strategi kan stärka din marknadsposition och framtidssäkra din verksamhet.